top of page

ІНГІГЕРДА

ігровий серіал


Шведську принцесу Інгігерду заручають з норвезьким принцем Олафом, у якого вона закохана. Але попри кохання дочки батько-король раптово вирішує відправити її у далеку країну Гардаріку (Русь) заміж за князя Ярислейфа (Ярослава), прагнучи укріпити міжнародні зв’язки. А за Олафа віддають її молодшу сестру Астрід.


Канугардар (Київ)– столиця Гардаріки – зовсім не схожий на шведські міста, приваблює принцесу. Інгигерда тремтить у передчутті зустрічі з конунгом, великим воїном Ярислейфом. Але їй назустріч виходить сухуватий кульгавий чоловік зовсім не героїчного вигляду. Саме з ним їй і доведеться жити. Інгигерда покірливо приймає хрещення і нове ім’я Орина та вінчається з князем Київським Ярославом.


Дві його сестри об’єднуються проти невістки, третя – Добронега - стає подругою, і від неї Інгігерда довідується про таємниці родини і про те, що рідний брат Ярослава був жертвою її бабусі Сигрід, яка спалила усіх конунгів, що хотіли з нею одружитися. Земляк-вікінг відкриває Орині очі на темне минуле чоловіка і викрадає її з метою шантажу.


Ярослав рятує Орину, і вона закохується в нього. Відтоді Інгігерда починає використовувати родинні інтриги в інтересах чоловіка й будує міжнародні зв’язки за допомогою шлюбів – видає заміж за іноземних королів спочатку сестер Ярослава, а потім і своїх дочок. У Києві збираються опальні принци, бо одруження з дочкою Ярослава стає щасливим знаком швидкого отримання престолу.


Тим часом до Києва приїздить позбавлений трону норвезький король Олаф, і пробуджує у ній спогади про колишні почуття. Брат Олафа Гаральд Сміливий претендує на руку середньої дочки Орини та Ярослава, англійський принц Едуард – на руку молодшої. Ярослав іде війною на Візантію, щоб одружити сина. Інгігерда стає тещею всієї Європи і вершить міжнародну політику Київської Русі, перетворюючи її на одну з наймогутніших держав Європи.


Лише молодшій дочці Анні не щастить у сватанні. Аж раптом до Києва приїздить делегація від короля Франції.


 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

ДМИТРО КАПРАНОВ, автор сценарію

1998 – 2021 продюсер кінофестивалю «Відкрита Ніч»

1999 - драматург (спектаклі «Територія жінки» та «Приворотне зілля»)

2001 - засновник видавництва «Зелений Пес»

Разом із братом є співавтором популярних історичних книжок «Мальована історія Незалежності України» та «Історія Європи, український погляд» та художніх книжок «Кобзар 2000», «Приворотне зілля», «Розмір має значення», «Зоряний вуйко», «Щоденник моєї секретарки», «Забудь-річка», «Справа Сивого», «Паперові солдати», «Рута».

З 2019 співавтор та ведучий YouTube-каналу про історію України «імені Т.Г. Шевченка».

Фільмографія:

«13 січня» - художній фільм (Фреш продакшн)

«Одіссея доктора Хавкіна» - історичний пригодницький фільм (4 серії, СтарМедіа)

«Дід Склероз» - художній фільм, новорічна комедія (ТОВ «Джерела М»)

«МакМуха» - фантастично-історичний фільм (Фреш продакшн).


ОЛЕСЯ НОГІНА, продюсерка

У 2003 році з відзнакою закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, за спеціальністю «аудіовізуальне мистецтво».

З 2005 року є співзасновницею та художньою керівницею продюсерського центру «Final Cut Media», креативною продюсеркою телевізійних проєктів «Світське життя», «Вечір прем»єр», «Новорічний карнавал», «Багаті теж плачуть», «Король десертів», « Як стати супермоделлю».

2014 – авторка та режисерка документального фільму “Рік очима ТСН” про роботу журналістів під час Євромайдану, анексії Криму та початку війни на Донбасі.

2017 – співзасновниця української кінокомпанії F Films, креативна продюсерка кінокомедії “СВІНГЕРИ”

2019 – креативна продюсерка фільму “СВІНГЕРИ‐2”

2022 – креативна продюсерка романтичної кінокомедії “СУСІДКА”

2022 – креативна продюсерка телесеріалу «Заміж за мільйонера» (в стадії виробництва)

Членкиня ГО «УкрКіноФест».



bottom of page