top of page

ТАЄМНИЦЯ АЛЧЕВСЬКОГО

ігровий серіал


7 травня 1901 на рейках неподалік від Пітербурзького вокзалу знаходять понівечене тіло. Загиблий ідентифікований як Олексій Алчевський – відомий підприємець, радник міністра фінансів, один із найбагатших людей півдня Російської імперії. Записка, знайдена на тілі, свідчить про самогубство. Тіло Алчевського перевозять до Харкова, де його і ховають. Але не за стіною цвинтаря, де зазвичай ховали самогубців.

По всій імперії починають ширитися чутки про те, що Алчевського вбили. Розуміючи, що це потенційно може призвести до скандалу, Петербурзьке поліцейське доручає розслідувати справу молодому детективу Василю Яновському.

Щоб розібратися в цій справі Василю потрібно дізнатися про Алчевського все до найдрібніших подробиць. Допитуючи кожного підозрюваного (дружину, дітей, конкурентів), він складає психологічний профіль померлого. Його життєвий шлях нагадує історію американської мрії: посварившись з батьком, молодий Алчевський їде до Харкова, де відкриває чайну лавку, долає багато труднощів, успішно веде торгівлю, створює перше Товариство взаємної позики, і з простого купця стає могутнім банкіром. Неодноразові погрози не заваджують йому відкрити Земельний банк і заснувати Донецько-Юр’ївське металургійне товариство. Але несподіваною інформацією стає факт підтримки нелегальної українофільської організації.

В ході слідства виявляється, що Алчевський, намагаючись уникнути банкрутства, їде до міністра фінансів Вітте у Петербург, щоб отримати державне замовлення на поставку залізничних колій та дозвіл, на випуск облігацій на суму 7 міл. рублів під заставу своїх підприємств. Алчевський отримує відмову, а через декілька місяців після його смерті всі підприємства переходять до рук родичів міністра фінансів – братів Рябушинських.

Розслідування смерті Алчевського приводить Яновського до вищих ешелонів влади. Він розуміє, що ніколи не зможе звинуватити вбивць Алчевського, тому що як сотні років тому, так і зараз, на таких людей закони не діють. Бо вони самі їх пишуть.


 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

ТАРАС ДРОНЬ, автор сценарію

Член Європейської кіноакадемії та Української кіноакадемії. Закінчив вищу школу кіно і телебачення ім. Л. Шиллера в Польші, відділ режисури кіно

Повнометражні фільми

• 2020 – «Дім за склом», х/ф, режисер.

• 2019 — «З зав’язаними очима», х/ф, режисер, сценарист. Світова прем’єра відбулась на Варшавському к/ф і здобув перемогу в конкурсі дебютних фільмів; отримав нагороду за кращу операторську роботу в Бразилії.

• З 2019 - "Плеяда" історичний т/с режисер-постановник (стадія пре-продакшену)

• 2018 — "DZIDZIO. Перший раз" х/ф, со-режисер, со-сценарист

• 2016 — «Коли цей вітер стихне», док., со-режисер та ко-продюсер

Короткометражні фільми

• 2018 — «Сашка», ігровий, другий режисер

• 2017 — «Кам’яні хліба», ігровий, со-режисер

• 2017 — «Клітка», режисер и сценарист

• 2016 — «Чорногора», ігровий, режисер, продюсер, сценарист

• 2015 — «Остап», док., режисер, продюсер, сценарист

• 2013 — «Доторкнись та подивись», ігровий, режисер, продюсер

• 2012 — «One», ігровий, режисер, продюсер, сценарист


Яковлева Наталія, продюсерка

Закінчила Київський національний університет культури і мистецтв, факультет режисура масових свят та естради. Має 17 річний досвід в аудіо-візуальній царині. До 2019р займала позицію креативного подюсера в компаніях Стар лайт медіа та Солар медіа ентертейнмент. В 2019р заснувала продакшн компанію «Банк Ідей» і займається виробництвом документального та художнього контенту.

2021 «Таємниця Алчевського» - т/с Продюсер (стадія девелопменту)

2021 «Ключ до всіх дверей» - х\ф, казка. Продюсер (стадія пре-продакшн)

2021 «Жизнь дома» – тв проект 16 серій. Продюсер.

2021 «Де_Декомунізація» тв проект 20 серій. Продюсер.

2020 «Рутенія» – д/ф. Автор ідеї, продюсер.

2018-2019 «Плеяда» – історичний т/с. Продюсер стадії девелепменту, сценарист, автор ідеї

2019 «Кава з кардамоном» - креативний продюсер етапу девелопменту

2019 «Сall me Lilit» – худ. веб-серіал 8 серій. Автор ідеї, креативний продюсер, сценарист;

2017-2018 «Східні солодощі» т/с 1, 2 сезони. Креативний продюсер, голова сценарної групи




bottom of page