top of page

НЕВИМОВЛЕНЕ

ігровий серіал


“Невимовлене” - це триллер, заснований на подіях перших днів війни росії в Україні. Євгеній мчить із Польщі в Україну до дружини та трьох дітей, котрі перебувають у смертельній небезпеці через російське вторгнення. Їхні голоси у телефоні розкажуть те, що залишилося невимовленим в новинах.


Серіал тривалістю 6 серій x 25 хвилин. Дія 1 сезону розгортається впродовж 3 днів. Ми проживаємо їх разом із головним героєм, котрий вирушає у несамовиту та страшну подорож заради порятунку своєї сім’ї із заблокованого містечка. Євгеній завжди буде присутнім у кадрі. Головні засоби виразності, які підживлюватимуть уяву глядача - реакція Євгенія, на все що з ним відбуватиметься, та голоси в телефонних розмовах, які описуватимуть події, відчуття, емоції.


Ідея бере початок з історії Сергія Перебийніса, який перебував на сході України, доглядаючи за своєю старенькою матір’ю, коли його дружина та двоє дітей загинули під час мінометного обстрілу.


Він знав, що вони того дня намагалися залишити Ірпінь, але про їхню загибель дізнався лише через Twitter, коли було опубліковане повідомлення про обстріл цивільного населення під час евакуації. На зображеннях він впізнав валізи своєї родини. В інтерв'ю New York Times Перебийніс зазначив, що важливо, щоб події були зафіксовані на фото і відео: "Весь світ повинен знати, що тут відбувається".


 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

ЖАННА ОЗІРНА, сценаристка проєкту

Режисерка, сценаристка, скріптдокторка. Учасниця Berlinale Talents 2020. Членкиня Української кіноакадемії та Гільдії режисерів України.

Девелопмент її повнометражного ігрового дебюту “Нижній горизонт” був підтриманий Український культурним фондом. З "Нижнім Горизонтом" Жанна брала участь у таких міжнародних сценарних майстернях як ScriptEast та Pustnik, La Fabrique Cinéma 2022. а також у кіноринках New Horizons Studio+, Роттердамського кінофестивалю Cinemart та Каннського кінофестивалю Marché du Film.

У вересні 2021 “Нижній горизонт” отримав підтвердження фінансування від Держкіно.


Її короткий метр “Дорослий” було представлено на міжнародному короткометражному кінофестивалі Winterthur (Швейцарія) у рамках показу The State of a New Generation. У 2017 проєкт фільму “Зв'язок” отримав грант програми Oppose Othering на фестивалі GoEast у Вісбадені, Німеччина. Фільм отримав Спеціальну відзнаку журі на Одеському міжнародному кінофестивалі, нагороду Найкращий український фільм на фестивалі кіно та урбаністики 86 та взяв участь в онлайн фестивалі “7+7. Найкращі режисерки України та Великобританії”.


ДМИТРО СУХАНОВ, продюсер

У 2001 році, закінчив Донецький Державний Технічний Університет.

Співвласник і продюсер компаній Toy Pictures (2009) та Toy Cinema (2014).

З 2015 року входить до кількох громадських організацій у галузі кінематографії, співзасновник Film Industry Association of Ukraine у роли заступника голови (2015-19), у роли голови (2020-21). брав участь в організації FilmCommission Workshop в Трускавці у 2016, Eave on Demand в 2017 році, за підтримки Держкіно.

З 2018 до 2020 року входив до складу експертних комісій конкурсних відборів при Державному агентстві з питань кіно.

У 2020 році був відібраний до школи EAVE (Luxembourg) для участі у щорічному Producer’s Workshop.

Обрана фільмографія:

«Спадок брехні» - 2019/ повнометражний художній фільм / копродюсер /реж. А. Бол

«Мої думки тихі» - 2019/ повнометражний художній фільм / продюсер /реж. А. Лукіч (KVIFF 2019: Спеціальна нагорода журі на секції East of West , OIFF 2019: Приз глядацьких симпатій, Премія FIPRESCI за найкращий український фільм, Премія за найкращу акторську роботу.

«Солатіум» - 2017 /короткометражний ігровий / Асоційований продюсер /реж. К. Тинькевич



bottom of page