top of page

ЗАЛІЗНА ЛЮДИНА

документальний проєкт


Після успішного дебюту 12 років тому кінорежисер Макс більше ніколи не знімав кіно.

На це було багато причин. Ненависна робота монтажера рекламних роликів, високі стандарти у родині, криза середнього віку - лише декілька з них. Одного разу Макс нарешті вирішує розпочати проект - відремонтувати власноруч Volkswagen Golf 1986-го року. В тісному гаражі Макс сподівається налагодити не тільки старезний мотор, але й своє життя.


Його дружина Марина також режисерка — вона спостерігає за цим процесом крізь об’єктив кінокамери. В такий спосіб її присутність мовчазна та невидима, але її терплячий погляд сподівається побачити в історії свого чоловіка щасливий кінець.


Наприкінці 2021 проект Макса справді завершується тріумфом: машина заводиться. Коли в лютому 2022 року росія починає повномасштабну війну проти України, він на відремонтованому фольксвагені відвозить Марину до державного кордону, а сам повертається до Києва й стає водієм-волонтером.


Через кілька місяців Марина вирішує повернутись. В країні продовжується війна. Проте є надія що в ці темні часи стає видніше, яке насправді щасливе життя.


 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

МАРИНА НІКОЛЬЧЕВА, авторка сценарію

Режисерка, оператока та монтажерка проєкту.

Марина — молода українська інді режисерка. Отримала архітектурну освіту. Проте у 2017 році, після навчання у Майстерні документального кіно Сергія Буковського, перейшла у сферу кіно. На даний момент фільмографія Маринини включає короткометражні документальні фільмі. Усі вони були показані на кращих українських кінофестивалях: «(re) dress» (2018, Міжнародний фестиваль про права людини Docudays UA, Одеський МКФ), «Слава» (2020, Одеський МКФ, Київський МКФ Молодість, Riga Pasaules МКФ).


ОЛЕКСАНДРА КРАВЧЕНКО, продюсерка

Закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія» за спеціальністю Культурологія. З 2011 року працює у галузі кіновиробництва: директорка з комунікацій (Артхаус Трафік, Одеський міжнародний кінофестиваль), керуюча маркетинг-менеджерка (Анімаград / FILM.UA Group), фріланс-продюсерка (DGTL RLGN, Albatros Communicos, Moon Man).



РОЗИ: ФІЛЬМ-КАБАРЕ 2021

РЕЖ. ІРЕНА СТЕЦЕНКО

Україна / DGTL RLGN

документальний, 78 хв.

Премія Андрія Матросова – Спеціальна відзнака на DOCUDAYS UA

Основна програма фестивалів: Sheffield Doc/Fest, Одеський міжнародний кінофестиваль, Astra Film Festival, Epos International Art Film Festival, Master of Art Film Festival, Mittel Punkt Europa Filmfest, HER Docs та інш.


ФАЗА 2021

РЕЖ. МИКОЛА ЗАСЄЄВ

Україна / DGTL RLGN

ігровий, 20 хв.

Прем’єра - Міжнародний МКФ Молодість


ЛИМАНИ. БІЙ ЗА РАЙ у пост-продакшені

РЕЖ. СЕРГІЙ ЛИСЕНКО

Україна / Albatros Communicos

документальний, 75 хв.

Приз East Doc Platform



bottom of page