top of page

ДІВІЯ

оригінальний ігровий серіал


З кожним роком під впливом урбанізації та індустріалізації, умови життя в Україні все більше погіршуються. Настав час звернути увагу до природи та її екологічного стану, для її збереження та повноцінного життя українців в майбутньому. Метою проекту є показати актуальні екологічні проблеми країни, наслідки війни росії проти України, та способи їх вирішення.

У фільмі буде представлено два концептуальних персонажі: природа України (загалом, зокрема заповідні території, які не зазнали суттєвого антропогенного впливу) та урбанізовані міста та промислові об’єкти, місця бойових дій, які суттєво впливають на стан екології в країні. В основі фільму лежить конфлікт між незайманою природою та силами урбанізації/індустріалізації та наслідками війни.

Локації: Україна, тепер протягом року. Біосферні заповідники: Дунайський, Карпатський, Чорнобильський, Чорноморський та Асканія-Нова. Великі урбанізовані та промислові міста та передмістя: Київ, Дніпро, Одеса, Кривий Ріг та ін. Зруйновані війною міста - Буча, Ірпінь, Маріуполь, Херсон, Біла Церква, Бородянка та багато інших.

За допомогою художніх та візуальних рішень фільм покаже наслідки урбанізації і війни росії проти України у формі фільму для закордонного глядача.


 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

ДМИТРО ГРЕШКО, автор сценарію

З 2018 року почав вивчати та знімати документальне кіно та створив свій перший документальний фільм «66 сцен Ужгорода». У 2019 створив документальний фільм про гірських рятувальників та врятованих туристів – «Сніжні Барси Карпат». В 2020 році, закінчив навчання в школі документального кіно Indie Lab (м.Київ), та в рамках навчання створив документальний короткометражний фільм про працівників швидкої допомоги – «Врятуйте мене, лікарю!» і був визнаний найкращим українським фільмом на кінофестивалі Wiz Art та отримав спеціальну нагороду журі на кінофестивалі Молодість. В 2021 році, за підтримки Держкіно, закінчив документальний фільм про бригаду швидкої допомоги в маленькому гірському селі під час пандемії ковіду - «Між небом та горами». у У 2022 році, фільм було відібрано для національної прем’єри на Docudays UA (Україна) та для міжнародної прем’єри на кінофестивалі Sheffield DocFest (Великобританія).


Фільмографія

«Між небом та горами» (2021) — повнометражний документальний фільм;

«Врятуйте мене, лікарю!» (2020) - короткометражний документальний фільм;

«Сніжні Барси Карпат» (2019) - документальний телефільм на UA:Суспільне;

«66 сцен Ужгорода» (2018) - середньоформатний документальний


Поліна Герман, продюсерка

У 2013 року здобула другу вищу освіту у Київському Національному Університеті театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенко-Карого (майстерня Вінярського А.І.) за спеціальністю «Організація кіно-, телевиробництва». У 2011 році закінчила Київський інститут Культури та Мистецтв за спеціальністю «Маркетинг та зв’язки з громадськістю». У 2011 році навчалась у Вищій Школі Піар та Реклами при КНУ ім. Тараса Шевченка за напрямком маркетологія. 2021 – продюсер Карпатського Гірського Міжнародного Кінофестивалю (м.Ужгород) 2021 – учасниця «Digital Labs: кінопродюсери» від House of Europe 2021 - культурний захід «Кіновернісаж просто неба 2021» 2021 – «Ціна конфлікту» неігровий 4хсерійний серіал 2021 – «Між небом та горами» повнометражний документальний фільм 2021 – «Поламані» короткометражний художній фільм 2021 – «Homo deus. Людина Божествена.» короткометражний художній фільм 2021 – “Між нами” повнометражний ігровий фільм 2020 – “Сіль для Моря” короткометражний ігровий фільм 2020 – культурний захід «Кіновернісаж просто неба» 2020 – онлайн-проєкт «Кіновернісаж online» 2019 –“Останній день війни” 4-х серійний серіал на замовлення “ТРК Україна” 2019 – виробництво пілоту серіала “Поліціантки”, УКФ




bottom of page