top of page

ВТРУЧАННЯ

повнометражний ігровий фільм


Квітень 2022-го року, Польща. Акушерка середніх літ Марта дає притулок доньці свого чоловіка-українця. Вона поселяє 18-річну Ганну до свого будинку, що розташований у маленькому містечку на березі Балтійського моря. Марта давно мріє про дитину, тож оточує дівчину любов'ю. І несподівано Ганна відповідає їй взаємністю та навіть починає називати «мамою». Між жінками виникає тісний зв’язок, який непокоїть чоловіка Марти, Володимира. Коли він натякає, що Ганні час повертатися до рідної матері, Марта відмовляється її відпускати. Однак незабаром поведінка Ганни змінюється. Вона краде Мартині речі, закриває свою кімнату на ключ і залякує подружжя сповненим жаху поглядом. Врешті Ганна оголошує, що до них приєднається її мати, колишня дружина Володимира. Але раптом з’ясовується, що жінка мертва - її було вбито. Життя Марти опиняється у небезпеці. Ганна вночі відводить її до старого маяка – символу міста - в якому, за переказами, живе дух мірошника, що здійснює бажання. Ганна просить Марту загадати, аби вона стала її матір’ю… Нічна пригода ледве не обертається загибеллю для обох жінок, а коли Ганна приходить до тями, то не пам’ятає подій останніх тижнів. Лікарі діагностують у неї втрату пам'яті через пережиту психологічну травму. А ще обстеження показує, що дівчина вагітна. Спогади Ганни переривчасті. Єдине, в чому вона впевнена – це те, що вагітна від свого хлопця, який лишився в Україні. Проте факти говорять про інше: матір дівчини знайшли закатованою у будинку під Києвом. І Ганна, вірогідно, пережила окупацію разом із нею. Що з нею там сталося? Чи була вона зґвалтована? Володимир просить Марту зробити аборт його доньці. Однак процедура заборонена польським законодавством, її можна провести тільки нелегально. Чи порушить Марта закон у католицькому містечку, де більшість мешканців вважають аборт гріхом? І чи зможе вона перервати життя дитині, коли сама мріє народити?


 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

ЄВГЕН ТУНІК, автор сценарію

Закінчив КНУ ім. Тараса Шевченка за спеціальністю «Журналістика». З 19 років працює на телебаченні та в кіно. Починав роботу як журналіст форматних проєктів, потім - сценарист, шеф-редактор і директор творчого об‘єднання на телеканалі СТБ, що виробляло телевізійні шоу, докментальні проєкти та серіали. У 2019 році випустив свій перший серіал «Перші ластівки», де був автором ідеї, сценаристом і шоуранером. Наступного року вийшов другий сезон серіалу. Проєкт отримав значний суспільний резонанс, інтерес глядачів, був номінований на премію "Золота Дзига" та перміг на PROMAX Europe. У 2022-му році Євген почав розробку кількох проєктів на військову тематику. Один із них переміг на сценарному пітчингу в рамках Berlin Series Festival.


ОЛЕКСІЙ ГЛАДУШЕВСЬКИЙ, продюсер

Має досвід більш ніж 15 років в створенні контенту для телебачення та кіно. З березня 2019 року був призначений Генеральним директором Нового каналу. В грудні 2019 став співзасновником кінокомпанії “Ріал Пікчерс”. Керівник багатьох популярних проєктів (“Моя правда”, “Зважені та щасливі”, “Холостяк”, “Топ- модель по-українськи”, “Екси”, “Хто проти блондинок” та багато інших). Автор та продюсер декількох короткометражних фільмів (“Непотрібні люди”, “Вмираючий лебедь”, “Напрокат”, “Медея”). Продюсер відомих серіалів “Перші ластівки” та “Новенька” (в каталозі Amazon).





bottom of page