top of page

ВОНА ПРОКИНУЛАСЯ

ігровий серіал


Успішна фешн-продюсерка Софія (27) живе на Печерську. Молода, амбітна, з високим emotion intellegence. Софія цінує свободу та уникає зайвих зв’язків: орендована квартира, вільні стосунки, сім’я – у далекому майбутньому. Вона – дитина свого часу, образ європейки, яка б однаково органічно вписалася у лондоньске Сіті та печерський «Парус».

22.02.22. Софія сідає в крісло психолога. Болюча розмова про матір, токсична любов якої спотворила Софіїн світогляд. Дівчина не хоче спілкуватися з матір’ю, намагаючись викреслити її з життя.

23.02.22. Тривожним фоном лунають новини. Софія заперечує війну – навіть тоді, коли одна з її фешн-моделей відмовляється летіти в Україну з міркувань безпеки.

День летить шкереберть. За вечірнім коктейлем Софію наздоганяє минуле. Макс – давнє справжнє кохання, єдина невдала спроба серйозних стосунків. Вони уникали одне одного багато років. Обмін випадковими фразами – і завжди зібрана та розважлива Софія остаточно втрачає контроль: він для неї далеко не перегорнута сторінка.

Софія безчуттєво й агресивно займається сексом з безіменним хлопцем з Тіндера. Вранці прокидається сама, під вибухи: війна.

24.02.22, ранок-день. Новини про обстріли, телефон не замовкає. Приятелі забивають автівки речами і не мають місця для Софії. Місто завмерло. Ніхто не вірив, ніхто не був готовий.

24.02.22, вечір. Взяти налякану Софію до польського кордону погоджується Макс. Він теж сподівається поїхати з країни. Та його не випускають. До контролю Софія йде пішки. Зупиняє пізній дзвінок: брат-офіцер, їде на фронт. Двох дочок-підлітків лишає на бабусю. Софія рішуче розвертається назад – вона не дозволить матері зруйнувати життя племінниць. Знов сідає у машину до Макса, мовчки їдуть у містечко спільного дитинства.

Вони опиняються на тісному просторі власного минулого, віч-на-віч з колишніми гіркими образами. Позбавлені звичного комфорту,, наново вчитимуться говорити та чути, вирішувати реальні дорослі проблеми: вибачати, піклуватися та, зрештою, щиро кохати навіть в умовах загрози життю. Це історія про те, як екстремальна ситуація поставила перед героями випробування, в яких вони отримали нагоду проявити себе справжніми – зрозуміти, чого вони вартують, прагнуть і чи здатні прийти до кращих версій себе.

 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

ЄВГЕНІЯ САВИЧЕНКО, авторка сценарію

Сценаристка, скріпт-докторка. Закінчила Київський Національний Університет ім. Тараса Шевченка, факультет соціології та психології. Більше 10-ти років досвіду у

журналістиці (журналістка, видавнича директорка Edipresse Media), більше 5-ти років досвіду у сценаристиці. Співпраця з провідними медіа-холдингами України: Star

Media, StarLight Media, 1+1 Media, Медіа група «Україна». Реалізовані сценарні

проекти: Гостросюжетна мелодрама «Вглиб кролячою норою» (8 серій, 2022, СТБ),

драма «Чорна гора». (4 серії, 2022, СТБ), соціальна драма «Часниковий соус»

(короткий метр, 2022), Лірична мелодрама «Сонячні дні» (4 серії, 2020, СТБ),

Гостросюжетна мелодрама «Ти мій» (4 серії, 2020, ТРК Україна), Детектив «Зречення»

(24 серії, 2020, ТРК Україна), Сітком «Громада» (24 серії, 2019, НЛО TV), Лірична

мелодрама «Підкидьок» (4 серії, 2019, ТРК Україна), молодіжний web-серіал D-side

band (24 серії, 2019, YouTube), Молодіжний серіал «#Школа» (30 серій, 2019, 1+1)


ІВАННА ДЯДЮРА, продюсерка

Освіта: Київський театральний інститут ім. Карпенка-Карого, спеціальність «кінокритик/кінознавець», 1992 р.

Досвід роботи:

2020 р.: коротметражний фільм-дебют «Обійми мене», спільно з Держкіно. Результати дистрибуції: прем’єра відбулась в рамках кінофестивалю «Молодість». Фільм увійшов до шорт-листа претендентів на премію Міжнародного кінофестивалю ARFF Amsterdam у номінації «Найкраща режисерська робота».

2019 р.: х/ф «Ми є. Ми поруч», спільно з Мінкультури. Результати дистр-ції: міжнародна конкурсна програма Варшавського кінофестивалю.

2019 р.: т/с «Кіборги» (4 серії), спільно з Мінкультури. Результати дистр-ції: прем’єра відбулась 20 лютого 2019 р. на телеканалі ICTV.

2017 р.: х/ф «Кіборги», спільно з Держкіно. Результати дистр-ції: Бокс-офіс: 23 217 909 грн.

Міжнародна дистр-ція: США, Канада, Австрія, Бельгія, Литва, Туреччина. Нагороди: Українська Національна кінопремія «Золота Дзиґа», номінація «Найкращий фільм». Рейтинг на телеканалі «1+1»: shr=13.1/12.8

2016 р.: х/ф «Чужа молитва», спільно з Держкіно. Результати дистр-ції: Бокс-офіс: 622 627 грн. Міжнародна дистр-ція: Литва, Чехія, Словаччина, Туреччина, Польща, Австрія. Рейтинг на телеканалі «1+1»: shr=6.8/8.7




bottom of page