top of page

АБИ ДЕНЬ ДО ВЕЧОРА

ігровий серіал


«Аби день до вечора» – це драмеді в форматі мокьюментарі про українців, які після 24 лютого ховалися на станції метро «Золоті ворота», обладнаній під бомбосховище. Трагічний період історії, на тлі якого розгортається сюжет, не відміняє побутових потреб і базових перепитій, що відбуваються між випадковими сусідами. Джерелом комічних ситуацій стає вимушене співіснування людей, які навряд чи перетнулися б за інших обставин.

Сюжет розгортається навколо подружжя молодих хіпстерів, що виявилися абсолютно непристосовані до Армагедону, в якій потрапили всі українці з початком повномасштабної війни. У фокусі уваги талановита айтішниця родом з Маріуполя, котра в дні початку війни мала переїжджати до Кремнієвої долини, та її чоловік – інфантильний та безпосередній мрійник, закоханий в українську культуру та вишивку. Єдина проблема в тому, що за паспортом він росіянин, хоча після 2014 року ідентифікує себе виключно як українця. Ідеаліст навідріз відмовляється переїжджати в Америку, і залишати напризволяще свій український народ в скрутні часи. А ще у нього з’являється шанс популяризувати своє захоплення – завдяки випадковому знайомству в бомбосховищі, невідомі дотепер зразки вишивки українських регіонів можуть потрапити на поштову марку, яку випустять мільйонним тиражем.

Третім ключовим героєм є колишній учасник АТО, військовий медик, що вбачає свою місію у підтримці людей, які живуть на станції метро і вперше зіткнулися з війною. Він зближується з парочкою хіпстерів, виникає любовний трикутник, що ззовні виглядає ніби трійця кращих друзів. Аби мрія героїні здійснилася, і вона таки потрапила до жаданого американського проекту, атошник готовий вивезти її аж до кордону, адже цей параноїк боїться, що непристосована до життя парочка по дорозі без нього пропаде. І все було б добре, якби не російський паспорт його ліпшого друга, який колишній український військовий вперше бачить на прикордонному пункті.


 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

ОЛЕГ ЗБОРОВСЬКИЙ, автор проєкту

2013 – театральний факультет КНУТКіТ ім. Карпенко-Карого,

2018 – New York Film Academy за спеціальністю Filmmaking, Directing.

Сценарист:

- телесеріал «Козаки. Абсолютно брехлива історія», 12 серій по 45 хв, 2020, ICTV (рейтинг 3,41%, частка 12,57%);

- телесеріал «Матусі», 2015, 1+1;

- телесеріал «Це кохання», 2013, 40 серій по 24 хв;

- телепрограма «Путьова Країна», ICTV;

- телепрограма «Вірю не вірю», К1;

- повний метр «Мольфарка з ТІК-ТОК» (девеломент), переможець пітчінгу Держкіно, фіналіст 13th New Media Film Festival LA.

Креативний продюсер:

- телесеріал «Козаки. Абсолютно брехлива історія»;

- телепрограма «Вірю не вірю», К1.

Режисер-постановник:

- повний метр «Велика прогулянка», реліз був запланований на 24 лютого 2022;

- серіал «Юрчишини 2», 2021;

- серіал «Ворожка», 2021.


КАТЕРИНА ВИШНЕВСЬКА, продюсерка

Освіта: Міжнародний університет (Київ - Відень), бакалавр з бізнес-адміністрування та менеджменту.

Досвід роботи у медіа: 18 років.

2007 – теперішній час – креативний продюсер, продюсер.

Є членом Консультативної ради NATPE Budapest.

Вибрана фільмографія:

2022 – повний метр «Коза ностра», українсько-італійська ко-продукція (FILM.UA Group та Pepito Produzioni), прем’єра в кінотеатрах Італії 19 травня 2022, продюсер;

2019 – телесеріал «Схованки», 8 серій по 50 хв, ICTV, ко-продюсер.

Вибір міжнародної програми MIP DRAMA SUMMIT (Канни, Франція) як одного з десяти найочікуваніших серіалів світу. Права на показ продані на території США та англомовної Канади, Німеччини, Італії, країн Бенілюксу, Чехії, Словаччини, Польщі, Естонії. Є на Amazon.

Сприяла міжнародному успіху серіалу «Нюхач» (перший український драматичний формат, права на екранізацію якого були придбані (та адаптовані) на міжнародному рівні, включаючи Францію, Японію та США, і в даний час цей серіал доступний на Netflix.



bottom of page