top of page

РЕВОЛЮЦІЯ НА ГРАНІТІ

оригінальний ігровий серіал


Студентські лідери Доній, Іващишин, Барков та інші готують зухвалу акцію протесту, бо відчувають, що країні конче потрібні зміни.

2 жовтня 1990 року протестувальники виходять на граніт центральної площі Києва, встановлюють наметове містечко, висувають вимоги і оголошують голодування. Силовики планують розгін протесту, але Київрада на терміновому нічному засіданні дозволяє акцію.

Студентська акція набуває всеукраїнського розголосу. Влада розгублена: що робити з цим безпрецедентним для країни молодіжним протестом?

До голодувальників приєднуються студенти з регіонів України. Леонід Кравчук намагається умовити студентів розійтися, але це не вдається.

Градус протистояння підвищується, студенти виснажуються. Організовують акції на підтримку голодування у регіонах.

Деякі студенти починають сухе голодування: «треба щоб хтось помер, тоді нас почують». На студентів тиснуть агенти КДБ.

Депутат Юхновський звертається до колег з промовою щодо протесту. Парламентарі-комуністи сміються у відповідь. Водночас депутати-патріоти вимагають від студентів прибрати вимогу про перевибори, адже бояться не обратися знову. Студенти не йдуть на це.

Дехто з них втрачає свідомість від голоду. Лідери йдуть на безпрецедентний крок – аби достукатися до мешканців Києва, перекривають рух Хрещатиком.

На 15 жовтня призначають масову маніфестацію. Активісти відправляються по регіонах, проводять агітацію по Україні, «захоплюють» київські виші.

І ось несподівано на підтримку голодуючих виходить весь Київ: студенти, школярі, працівники. Це унікальний за кількістю людей мітинг у новітній історії України!

Українська влада, незважаючи на тиск з Москви, йде на переговори. І от зрештою український парламент приймає постанову, яка враховує вимоги студентів!

Це перемога!

Складовою формату є також вертикальні історії студентів, медиків, депутатів, правоохоронців. У серіалі також використовуються документальні кадри.


 

Команда проєкту


Базелінський Антон, автор сценарію

Дипломант Міжнародного конкурсу «Коронація слова» (2021 рік)

З 2013 року – сценарист художніх і документальних фільмів, серіалів, рекламних відеотворів.


Вибрана фільмографія:

«Залізні люди» (документальний серіал, 2022, постпродакшн) – головний автор

«Моєму найкращому другові» (короткометражний копродуційний фільм Данія-Україна, 2022)

«Олесь Гончар. Слово як зброя» (повнометражний байопік, 2022);

«Вибір» (навчальний інтерактивний ігровий серіал, 2021) – 1 сезон;

«Українське кіно. Становлення» (повнометражний фільм-дослідження, 2021);

«Я люблю тебе, Дніпро» (фільм про місто, 2021);

«Загадки Олександра Поля» (біографічний серіал, 2020)

«Дорога додому» (короткометражний фільм, 2019);

«Пригоди S Миколая» (повнометражна сімейна комедія, 2018);

«Козаки. Футбол» (анімаційний комедійний серіал, 23 серії, 2016);


Освіта – Київський Національний торговельно-економічний університет, менеджер зовнішньоекономічної діяльності в банках, магістр (1998р).



Храпко Галина, продюсерка

У 1998 році закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Спеціальність – журналістика.

У 2010 році стала фахівцем зі спеціальності «Маркетинг, бізнес-планування, інформаційні технології», закінчивши Інститут перепідготовки та підвищення кваліфікації Національного педагогічного університету ім. Н. П. Драгоманова.

У 2016 пройшла продюсерській інтенсив у New York Film Academy.

Досвід роботи в галузі аудіовізуального мистецтва – 28 років, з них на посаді кінопродюсера - 10 років.

Вибрана фільмографія:

• 2018 — «Два полюси любові»(4 с./мінісеріал/мелодрама»)

• 2018 — «Тінь кохання»(4 с./мінісеріал/мелодрама)

• 2018 — «Родинні зв'язки» (4 с./мінісеріал/мелодрама)

• 2018 — «Секс і нічого особистого» (прокатний фільм, комедія, асоційований продюсер)

• 2019 — «Родинні зв’язки-2» (8 с./серіал/мелодрама)

• 2019 — «Подорожники» (16 с./серіал/сімейна комедія)

• 2019 — «У неділю рано…» (24 с./серіал/мелодрама)

• 2020 — «Виховання почуттів» (4 с./мінісеріал/мелодрама)

• 2021 — «Таємне кохання. Повернення» (16 с./серіал/мелодрама)



bottom of page