top of page

КІНЕЦЬ МОСКВИ

документальний проєкт


24 лютого, в перший день війни, символ військової могутності майже найбільшої держави світу, флагман і гордість флоту ракетний крейсер «москва» підійшов до крихітного українського острова Зміїний, направив гармати на 13 прикордонників і запропонував здатися. Відповідь простого українського солдата почула і москва, і весь світ: «рускій воєнний корабль – йди на*уй».

Те, що сталося далі, стало історією – оборона Зміїного, оборона «Азовсталі», оборона Києва, Харкова, Чернігова та сотень інших українських міст та сіл, тисячі загиблих, мільйони біженців, трагедії Ірпеня, Бучі, Бородянки…

А одна з найпотужніших цеглинок у будуванні майбутньої перемоги – знищення крейсера «москва» 13 квітня 2022 року вже стала міфом, але, як і раніше, оточена щільною завісою військової таємниці. У нашому фільмі ми детально розповімо цю захоплюючу історію від початку до кінця. З похвилинною хронологією критичних епізодів. За участю безпосередніх учасників операції – розвідників, ракетників, льотчиків, моряків, солдатів, офіцерів і генералів, які спланували та реалізували одну з найблискучіших операцій цієї війни. У фільмі буде використано великий масив унікальної хроніки, натурних зйомок. Найнапруженіші моменти історії будуть відновлені за допомогою високоякісної CGI графіки. Також у фільмі буде розповідь про героїчних прикордонників Зміїного та операції з їхнього звільнення, історію створення ракетного комплексу «Нептун» та його секретне перекидання на бойову позицію, буквально з-під ракетних обстрілів авіації рф - коли ворог дізнався розташування українських “Нептунів”, пріоритетом стало їхнє знищення. . Зачепить розповідь і глобальний контекст подій – допомога НАТО, історія українсько-російських взаємин, історія створення проекту 1164 “Атлант” (тип тепер вже підводного крейсера “москва”), та загальний хід війни. Нараторами фільму виступлять військові експерти та аналітики України та країн-союзників.


 

Команда проєкту

Максим Бернадський, автор сценарію


Режисер-постановник ігрового та документального кіно, сценарист, продюсер, креативний продюсер


Народився 10 листопада 1967 року.


Освіта: Київський національний університет театру, кіно і телебачення

ім. Карпенка - Карого.


Нагороди: премiя iм. Iвана Франка.

Фільмографія:

2021-22 – телевізійний серіал «Горячий коп», креативний продюсер

2021-22 – телевізійний серіал «Табун», креативний продюсер

2021 – телевізійний серіал «Все не випадково», креативний продюсер.

2020 – телевізійний серіал «Папанькі-3», режисер-постановник.

2019 – телевізійний серіал «Папанькі-2», режисер-постановник.

2019 – телевізійний серіал «Хіба можна мріяти про більше», автор ідеї.

2019 – телевізійний серіал «Годинник з зозулею», режисер-постановник.

2019 – телевізійний серіал «Скляна кімната», режисер-постановник.

2018 – телевізійний серіал «Краще за всіх», режисер-постановник.

2017 - телевізійний серіал «Вікно


Єгор Олесов, продюсер


Продюсер, Сценарист, Креативний продюсер, Продюсер візуальних ефектів

Народився у 1980р. м.Київ.


Освіта:

Київський національний університет театру, кіно та телебачення ім.Карпенка-Карого. Факультет кіно та телебачення.


Досвід:

Більш ніж 20-річний досвід роботи у медіа та кіноіндустрії.

Член European Film Academy, Visual Effects Society,

International Game Developer Association, Ukrainian Television Academy.


Фільмографія (Продюсер)

2022 - «Мавка. Лісова Пісня»

2021 - «Зірки за Обміном»

2020 - «Пульс»

2019 - «Ціна Правди» (режисер Агнєшка Холанд)

2019 - «Захар Беркут»

2018 - «Викрадена Принцеса»

2016 - «Сторожова Застава»

2016 - «Поліна»

2015 - «Незламна»

2012 - 2015 - «Эскімоска» (Анімаційний серіал)

2008 - MTV Made.


Нагороди:

Відзнака за сприяння воєнній розвідці II ступеню (2022)

Орден за заслуги III ступеню (2019)

Премія «Телетріумф» (2010, 2016)

Номінант VES Awards (2012, 2013)



bottom of page