АЗОВСТАЛЬ

Автор сценарію: Олег Сенцов

Продюсер: Денис Іванов


Взвод Семена перебуває у зоні бойових дій. У його підпорядкуванні різні люди. Семен веде коротку розповідь про кожного з них: «Пупс» - сміливий мамин синочок, «Крик - герой бойовика, немолодий «Лісовик», небагатослівний і суворий «Єнот», снайпер «Гадюка», справжній професіонал своєї справи. І «Ведмідь» - душа компанії, справжній богатир і лицар.

За декілька днів несподівано приїжджає дружина «Ведмедя» - Женя. Вона свариться з ним через те, що пішов добровольцем на фронт, але чоловіка кинути не може і стає волонтером, постійно приїжджає до бійців і привозить їм усе забезпечення. З боку бойовиків наших військових тероризує капітан «Рудий». Крім позиційної війни, він веде психологічну війну, намагається вивести наших бійців із рівноваги, постійно провокує їх. Одного дня «Рудий» влаштовує нашим бійцям пастку. Снайпер «Гадюка» втрачає життя, прикриваючи відхід побратимів. Отримує поранення «Пупс». «Ведмідь» героїчно дістає з пастки побратимів. Коли оголосили перемир’я, щоб забрати вбитих і поранених, «Рудий» підступно вбиває «Ведмедя», порушивши домовленості. Женя приїжджає забрати тіло чоловіка, а через декілька місяців з’являється у взводі сама. Вона стає прекрасним солдатом, її всі поважають. Женя виношує план помсти і вистежує «Рудого». Вона підмовляє розвідгрупу «Свиста» дістати «Рудого» і зрештою це їм вдається. «Рудий» заявляє, що він військовополонений і вимагає поважного до себе ставлення. Капітан «Маяк» неохоче визнає правила, але Женя не дозволяє «Рудому» маніпулювати і мститься за смерть «Ведмедя». Після виконання своєї місії вона зізнається, що вагітна.



Команда проєкту


Олег Сенцов, автор сценарію


Народився 1976 року. Міжнародна прем‘єра його першого повнометражного фільму «Гамер» відбулась на Ротердамському кінофестивалі 2012 року, після цього стрічка брала участь у більш ніж 30 міжнародних кінофестивалях.


Кримінальна драма «Носоріг» (2021), перший фільм, який він зняв після виходу з російської в‘язниці, взяв участь в офіційному відборі Венеціанського МКФ, отримав Гран-прі Стокгольмського кінофестивалю та взяв участь у більш ніж 20 міжнародних фестивалях по всьому світу. Фільм був проданий у ключові країни – Великобританія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Швеція, став касовим хітом в українському прокаті та був придбаний Netflix для територій колишнього СРСР.


Фільмографія

2008 – «Добре ловиться рибка-бананка» (короткометражний)

2009 – «Ріг бика» (короткометражний)

2011 – «Гамер» (повнометражний, сценарист і режисер)

2020 – «Номери» (повнометражний, сценарист, ко-режисер)

2021 – «Носоріг» (повнометражний, сценарист і режисер)



Денис Іванов, продюсер


Як продюсер зняв 8 повнометражних і понад 40 короткометражних фільмів.


Фільм «Плем‘я» Мирослава Слабошпицького здобув Гран-прі Каннського тижня критики 2014 року та вийшов у більш ніж 40 країнах світу.


«Донбас» Сергія Лозниці отримав приз за найкращу режисуру фільму «Особливий погляд» на Каннському кінофестивалі 2018.


Стрічка «Цензорка» (2021) прийняла участь в програмі «Горизонти» Венеційського МКФ і здобула приз за найкращий сценарій.


Нещодавня робота Олега Сенцова «Носоріг» (2021) вперше була показана в офіційному відборі Венеціанського МКФ та отримала Гран-прі Стокгольмського кінофестивалю.


ФІльмографія:

«Штольня» (2006), реж. Любомир Кобильчук-Левицький

«Зелена кофта» (20


13), реж. Володимир Тихий

«Плем'я» (2014), реж. Мирослав Слабошпицький

«Рівень чорного» (2017), реж. Валентин Васянович

«Донбас» (2018), реж. Сергій Лозниця

«Поліна і таємниця кіностудії» (2019), реж. Оліас Барко

«Цензорка» (2021), реж. Петер Керекеш

«Носоріг» (2021), реж. Олег Сенцов